Do Ohře v Žatci unikly ropné látky, zachytávali je hasiči
Hasiči při zásahu u řeky, vpravo je velitel zásahu Miroslav Jandík. Foto Libor Želinský
Louny

Žatec – Ropné látky unikly ve středu kolem jedenácté hodiny do řeky Ohře v Žatci. Únik byl zjištěn z rozlehlého průmyslového areálu bývalé Šroubárny. K události vyjeli hasiči, policisté i pracovníci Povodí Ohře a odboru životního prostředí města.

Látka vytékala strouhou z průmyslového areálu, kde nyní po zániku šroubárny sídlí několik menších firem. Hasiči hned u břehu řeky postavili menší nornou stěnu a pomocí sorbentu zachytávali škodlivé látky, aby se nedostávaly dál do řeky. Naštěstí únik byl jen menšího rozsahu. Po zhruba hodině zásahu a šetření příčin v areálu únik ropných látek zeslábl.

„K zamezení úniku látek do řeky jsme u břehu použili přibližně 30 kg sorbentu. Pracovníci města a policisté v areálu mezitím zjišťovali, odkud látka přesně vytéká. Teď kolem dvanácté už únik pomalu končí,“ uvedl Miroslav Jandík, velitel zásahu hasičů.

Na břehu pracovalo pět hasičů, další muž jim pomáhal s technikou ještě nahoře u továrních budov. Hasiči zásah ukončili přibližně kolem 12.30 hodin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru