Velikonoce jsou tady. V sobotu i v neděli je mnoho zábavy připraveno i v Žatci
Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com
Louny

Žatec – Prodloužený víkend s oslavou Velikonoc už je téměř tady. A v Žatci je pestrá celodenní zábava pro veřejnost připravena na sobotu i na neděli. V sobotu se bude program na hlavním náměstí věnovat přímo svátkům jara, v neděli se na náměstí Prokopa Velikého u Chrámu chmele a piva bude slavit zahájení nové turistické sezony.

Sobotní program začíná už v devět hodin, oslava Velikonoc v centru Žatce potrvá až do 16 hodin. Vstup je bezplatný. Proběhne soutěž o nejhezčí malované vajíčko, hledání velikonočního zajíčka, vystoupí létající gymnasté i šoumeni s bičem. „Na náměstí budou připraveny stánky s různými dobrotami a dekoračními výrobky, k dobré náladě bude hrát kapela Švandabanda,“ informoval Tomáš Kassal, mediální pracovník města Žatce.

V neděli je připraveno další zajímavé setkání na náměstí Prokopa Velikého. „Symbol chmelařského Žatce skřítek Hopík a pohádková postavička Ohřinka odstartují novou turistickou sezónu v Dolním Poohří. Program nabídne zábavu pro děti i dospělé, vstupy na chmelařské atrakce zdarma i křest nových publikací o Dolním Poohří,“ uvedla Libuše Novotná Pokorná, ředitelka destinační agentury Dolní Poohří.

Začíná se v neděli ve 13 hodin nástupem Chmelobrany, připravena bude také například kuchařská show, jejíž všechny pokrmy budou souviset s chmelem a pivem. Historickým klíčem otevřou zástupci města Žatce a Chmelobrany Chmelový maják a zahájí tak novou sezónu. Hudbu zajistí kapela TFC, k dostání bude zelené velikonoční pivo, na místě budou dva historické kolotoče a kočár s koňmi. Chmelařské muzeum vystaví unikátní pivní betlém. Připravena bude i pohádka pro děti v podání divadla Bezevšeho. Program skončí kolem 17. hodiny.

Další zajímavé velikonoční akce, spojené se zahájením turistické sezóny, proběhnou o víkendu také na zámcích Stekník (pátek až pondělí), Krásný Dvůr (sobota) a Nový Hrad (neděle).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru