Žatec uspěl při hlasování a maminky vybojovaly Rákosníčkovo hřiště pro děti
Rákosníčkovo hřiště. Ilustrační foto: Lidl
Louny

Žatec - Hřiště pro děti, jehož symbolem a patronem je pohádková postava Rákosníček, bude letos vybudováno v Žatci. Náklady zaplatí společnost Lidl, která se o tento projekt dětských hřišť v České republice stará už sedm let. Žatec byl vybrán mezi deset českých a moravských měst, kde nová Rákosníčkova hřiště letos vzniknou.

Výběru místa předcházelo hlasování veřejnosti. O hřiště se letos ucházelo 149 měst, Žatec se dostal mezi finální vybranou desítku šťastlivců. "Bylo to díky tomu, že lidé ze Žatce a okolí poslali své přání a podpořili ho 34 355 hlasy. Byl to druhý nejvyšší počet hlasů ze všech měst České republiky. Ještě o trochu více hlasů, kolem 35 tisíc, přišlo od lidí z Havlíčkova Brodu," uvedla mluvčí společnosti Lidl Zuzana Holá. Hlasování probíhalo v únoru a celkem lidé poslali zhruba 160 tisíc hlasů. Ze severních Čech uspělo letos ještě také město Česká Lípa.

A kde v rámci města Žatce bude nové hřiště s moderním vybavením k bezpečným hrám za 1,5 milionu korun přesně umístěno? To není ještě definitivně rozhodnuto. Firma Lidl o tom bude ještě jednat s vedením města. Je možné, že záležitost bude spojena opět s dalším hlasováním. "Když si zájemci o hřiště pro své děti dokázali při hlasování vybojovat jeho umístění do Žatce, určitě nebude problém v tom, aby při podobné anketě dali najevo, kde přesně ve městě by ho chtěli mít. Takže uvažujeme o možnosti nabídnout jim možnost výběru místa v anketě," sdělila starostka Žatce Zdeňka Hamousová.

Nyní je ve městě osm dětských hřišť s vybavením pro předškoláky a mladší školáky. Město se stará o jejich pravidelnou čistotu a údržbu. Hřiště jsou většinou oplocená a na noc je jezdí zamykat strážníci městské policie.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru