Fanoušci na stadionu Slavoje Žatec dostanou letos novou tribunu
Foto: Město Žatec
Louny

Žatec - Zcela nová tribuna pro diváky fotbalových zápasů by měla v průběhu letošního roku vyrůst na stadionu Slavoje Žatec v areálu u řeky. V současné době probíhají přípravné práce, samotná stavba tribuny by mohla proběhnout na podzim. Její předpokládaná cena je 8 milionů korun.

Tribuna na Slavoji chybí už čtyři roky. Zbourat se musela kvůli špatnému technickému stavu, její demolici nařídil statik.

V současné době se dokončuje dokumentace, která je potřebná pro stavební povolení. „Předpokládáme, že v červenci, pokud už bude stavební povolení, bychom mohli vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele stavby. Samotné práce by mohly začít v září nebo říjnu,“ uvedla vedoucí Odboru rozvoje a majetku města Kateřina Mazánková.

Bez tribuny je areál Slavoje čtyři roky kvůli tomu, že dlouho trvala jednání mezi městem a fotbalovém klubem. Rozdílné byly představy města i Slavoje o nákladech i o tom, jak by krytý prostor pro fanoušky měl vypadat. Obě strany měly nakonec vypracovanou svou studii tribuny, její konečná podoba bude kompromisem obou variant a nabídne místa jak k sezení, tak k stání.

(tka)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru