V regálu nebyl toluen, tak muž napadl prodavače. Pak ho ještě oloupil o tisíce korun
Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Kriminalista sdělil obvinění z trestného činu loupeže 26letému muži, který si ke konci loňského roku měl chtít koupit v drogérii toluen.

Prodavač se mu snažil vysvětlit, že takové zboží v obchodě nevedou. "To se výtečníkovi zřejmě nelíbilo, a tak rozpor vyústil až ve fyzické napadení prodávajícího. Ten musel být dokonce krátkou dobu hospitalizován v nemocnici," uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová.

Podle policistů celá situace končila, až když byl prodavač nucen vydat z pokladny finanční hotovost převyšující pět tisíc korun. Výtečník si ji měl slovně vynutit a zřejmě z obavy o své zdraví mu peníze prodávající vydal.

"Strážcům zákona se podařilo muže dohledat díky popisu a jejich místní a osobní znalosti. Kriminalista po dokončení všech úkonů podal podmět k návrhu na vzetí do vazby. Vedla ho k tomu mimo jiné také trestní minulost zákazníka," dodala Irena Pilařová.

Soud muže poslal do vazby, jelikož pojal podezření, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání nebo trestu a že by mohl trestnou činnost opakovat. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru