Kdo bude vést kuželnu? Zájemci se zatím nehlásí
Hráči v podbořanské kuželně při jednom z utkání. Foto Libor Želinský
Louny

Podbořany - Kuželna s restaurací, kterou za šest milionů korun koupilo loni na podzim do svého majetku město Podbořany, zatím nemá jasného nového provozovatele. Radnice v závěru roku objekt ve sportovním areálu TJ Tatran nabídla formou veřejné výzvy do pronájmu, avšak do konce února se žádný zájemce nepřihlásil. Město tedy vypíše nové nabídkové řízení s uzávěrkou v dubnu.

„Nabídkové řízení bude inzerováno v rámci celého Ústeckého kraje. Uzávěrka je 4. dubna – tak rozhodla rada města,“ upřesnil Radek Reindl, starosta Podbořan.

Minimální nájemné, které by město chtělo dostávat, bylo už loni na podzim stanoveno na 15 tisíc korun měsíčně. „Podmínkou města je, že v objektu kuželny bude nadále zachována sportovní činnost ve spolupráci s kuželkářským klubem. Stejně tak, že v provozu zůstane i oblíbená restaurace, tedy vše, jak to bylo dosud," řekl už dříve starosta.

Zájemci, kteří by si chtěli kuželnu vzít do nájmu, musí prokázat kvalifikační předpoklady pro obor pohostinství a praxi v oboru. Kuželkářskému klubu musí také umožnit hru na kuželkářských drahách. Otázka dalšího osudu podbořanské kuželny se začala řešit loni na jaře, kdy původní majitel sdělil, že objekt už nechce dál provozovat, a nabídl ho k odkoupení městu. Kuželkáři z podbořanského sportovního klubu pak oslovili město s požadavkem, že by chtěli mít jistotu, že budou mít v budoucnu kde hrát, až kuželnu povede nový provozovatel.

V kuželně je pivnice s výčepem, kuchyň, restaurace, kuželkářské dráhy, sociální zařízení, dva sklady, šatny, salonek a bar. Restaurace je kromě sportovců oblíbená i u dalších lidí z města. Kuželna byla vybudována v roce 1985 a v roce 2001 proběhla její poslední rekonstrukce.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru