V Lounech vybrali nového provozovatele pro městskou autobusovou dopravu
Autobusy MHD, ilustrační foto.
Louny

Louny – O přepravu lidí cestujících autobusy MHD v Lounech a nejbližším okolí se bude od září starat nový dopravce. Je to společnost Autobusy Karlovy Vary. Město ho vybralo v rámci vypsané veřejné zakázky a uzavře s ním smlouvu na příštích deset let.

Informovala o tom Lenka Martincová z Městského úřadu Louny. „Nový dopravce zahájí provozování městské autobusové dopravy v Lounech v průběhu srpna nebo nejpozději k 1. září letošního roku. Cena jízdného pro cestující ani další tarifní podmínky se měnit nebudou,“ upřesnila Lenka Martincová. Nový dopravce bude používat i nová vozidla, takže se cestující lidé mohou těšit na nové autobusy.

Zajímavostí je i to, že chystaný nový systém umožní platit za jízdenky kromě hotovosti i pomocí platebních karet. Dosavadní dopravce, společnost Dopravní podnik Ústeckého kraje, sídlící v Praze, bude v Lounech s MHD končit. „Současné čipové karty, které mají funkci elektronické peněženky a používají je někteří cestující, budou platné jen do konce platnosti smlouvy se současným dopravcem,“ sdělila Lenka Martincová.

Zástupci města Loun i nového dopravce v současnosti ještě také jednají s představiteli měst a obcí v okolí o úpravě a schválení jízdních řádů. Jde například o Černčice, Oboru, Vršovice a Postoloprty, kam budou autobusy také zajíždět.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru