OBRAZEM: Pneumatiky, střepy, fialová voda. Myslivci upozornili na nechutnou skládku
Fialová voda v tůňce u skládky. Foto Michal Hrdlička
Louny

Bitozeves, Postoloprty – Pneumatiky, staré hadry a papíry, plastové nádoby od stavebních hmot, rozlámané autodíly - to vše se povaluje v krajině v oblasti poblíž Seménkovic u Postoloprt. Smutnou scenérii doplňuje i zamrzlá tůňka, malá nádrž s podivně fialovou vodou. Na černou skládku upozornili myslivci z Bitozevsi. Situaci se teď chystá prověřit Městský úřad Postoloprty.

Myslivci k problému měli na začátku března i schůzi. „Černá skládka v těchto místech se neobjevuje poprvé. Vlastními silami ji naše sdružení už několikrát uklidilo. Vysbírané věci jsme i převezli do sběrného dvora. Pokaždé se ale po pár týdnech skládka postupně znovu zaplnila tímto nechutným a často i nebezpečným odpadem,“ uvedl Čestmír Wist, hospodář mysliveckého sdružení Bitozeves.

Odpadky nejenže příšerným způsobem hyzdí dojem z krajiny a narušují životní protředí, ale mohou být i nebezpečné pro zvířata. „Jen pět metrů od skládky máme umístěné krmící zařízení pro srnčí zvěř. Ta se může o rozlámané plasty či skleněné střepy snadno poranit. Totéž se týká i našich loveckých psů, kteří nás doprovázejí třeba při honech,“ připomněl další z myslivců Michal Hrdlička. Myslivecké sdružení Bitozeves má přibližně dvacet členů.

Situací se teď bude zabývat Městský úřad Postoloprty. „Je to problematické místo s hodně starou ekologickou zátěží. Řešila jsem tento problém poprvé už někdy před deseti lety, když jsem nastoupila na své místo na radnici. Zjistila jsem vlastníky pozemků a vyzývala jsem je k nápravě. Několikrát jsme tam nechávali likvidovat další čerstvě zjištěné nepovolené skládky. Teď se tedy problém objevuje znovu,“ uvedla Jana Hanzlíková z odboru rozvoje města postoloprtské radnice, která má na starosti oblast životního prostředí. Jak uvedla, spojí se s mysliveckým sdružením, které na problém upozornilo, vydá se na šetření do terénu a bude se snažit opakující se potíže kolem skládky vyřešit.

Jak místo aktuálně vypadá? Podívejte se na snímky pod článkem.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru