Tým při operaci. Foto: Krajská zdravotní
Louny

Ústí nad Labem – Operační sál ve 4. nadzemním podlaží. Je pondělí ráno, 2. září roku 2024. Specialisté z Kardiocentra Krajské zdravotní zahajují operaci v nově vybudovaném pavilonu „J“ Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Přesně takto začíná reportáž největšího poskytovatele zdravotní péče v Ústeckém kraji. 

Je tomu bezmála čtyři roky, kdy Krajská zdravotní se stavbou jednoho z nejmodernějších zdravotnických objektů v České republice začala. Objekt byl budován především pro pracoviště zajišťující špičkovou kardiovaskulární péči pro obyvatele Ústeckého kraje. A tak výkon na srdci 71leté pacientky, vedený týmem přednosty kardiochirurgické kliniky doc. MUDr. Michala Semráda, CSc., je první operací uskutečněnou v ústeckém supermoderním pavilonu. 

Foto: Krajská zdravotní

„Pacientka byla indikována s těžkou aortální stenózou, tedy s postižením chlopně, které vedlo k jejímu zúžení. Proto byla naplánována biologická náhrada aortální chlopně. Provedli jsme i rozšíření poměrně malého anulu pacientky, což je vazivový prstenec u kořene aorty, abychom mohli voperovat větší náhradu chlopně,“ přiblížil výkon MUDr. Petr Křiváček, MBA, náměstek pro řízení kardiovaskulární péče Krajské zdravotní.

„Jsem velmi rád, že se pro pacienty s onemocněními srdce a cév podařilo v Ústeckém kraji zajistit dostupnost kardiovaskulární péče na vynikající úrovni, a od letoška i v prostředí odpovídajícím medicíně 21. století. To jistě ocení jak pacienti, tak zdravotníci, a věřím, že inspirací a pozvánkou bude i pro mladé lékaře a sestry, kteří se rozhodují, kam svou profesní dráhu směřovat. Vybudování nového pavilonu Krajské zdravotní a jeho vybavení nejmodernější zdravotnickou technikou – vše za bezmála 1,8 miliardy korun – by nebylo možné bez důsledného využívání dotačních titulů a podpory jediného akcionáře, Ústeckého kraje, kterému za ni jménem vedení společnosti děkuji. Lékařům a sestrám k úspěšné první operaci v novém pavilonu blahopřeji,“ vyzdvihl Ing. Jakub Komárek, předseda představenstva KZ.

Kardiochirurgický tým před operací. Foto: Krajská zdravotní

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru