Ilustrační foto
Louny

Lounsko - V uplynulých dnech si policisté z lounského obvodního oddělení, zhruba kolem třetí hodiny ranní, “posvítili“ na řidiče vozidla tovární značky Škoda Fabia, jehož jízda se jim jevila nestandartně. Z tohoto důvodu se jej rozhodli zastavit a zkontrolovat v obci Vrbno nad Lesy.

"Tam se kontrolovaný řidič v rámci silniční kontroly podrobil orientačnímu testu na přítomnost drog, který vzešel s pozitivním výsledkem pro amfetamin nebo metamfetamin. V rámci zjištění míry ovlivnění, v době řízení, byl dotyčný vyzván k podrobení se odběru krve, což odmítl. Lustrací muže policisté zjistili, že za volantem vozidla nemá co dělat, jelikož má okresním soudem vyslovený zákaz řízení, a to na dobu 30 měsíců. Z tohoto důvodu byl 30letý řidič omezen na osobní svobodě, a aby toho nebylo málo, následnou prohlídkou, v rámci zadržení, u něj strážci zákona nalezli 3 sáčky s krystalickou látkou. Policisté nezaháleli a provedli detekci obsahu tzv. gripů. Ta nakonec ukázala, že obsahem je pervitin," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Lounští policisté společně s kriminalisty sdělili dotyčnému obvinění ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky. "Vzhledem k tomu, že zmíněný výtečník byl před nedávnem podmínečně propuštěn z výkonu trestu a ve zkušební době neobstál, tak na verdikt soudu za trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky čeká ve výkonu trestu odnětí svobody. Tam ho již soudce stačil poslat za spáchání zmíněného přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Pakliže 30letého muže z Kladenska soud uzná vinným také za přechovávání drog, hrozí mu prodloužení trestu odnětí svobody až o další dva roky," dodal nakonec mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru