Chomutovský primátor Marek Hrabáč.
Louny

Chomutov – Už třináct lidí zadržela ve čtyřech krajích v souvislosti s ovlivňováním zakázek hospodářská kriminální policie. Je mezi nimi i primátor Chomutova Marek Hrabáč. Potvrdila to náměstkyně krajské státní zástupkyně Kateřina Doušová.

První informaci o zásahu jsme vydali ZDE. „Mohu potvrdit, že aktuálně probíhá policejní zásah v několika krajích, a to Ústeckém, Karlovarském, Středočeském a Moravskoslezském. Od ranních hodin bylo zadrženo zatím 13 osob, mezi nimi i tato osoba," uvedla náměstkyně Doušová na přímý dotaz, zda je mezi zadrženými také Marek Hrabáč a dodala, že současně v průběhu celého dnešního dne budou probíhat domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor. „Konkrétní místa Vám s ohledem na probíhající úkony nemohu sdělit," dodala náměstkyně krajské státní zástupkyně Kateřina Doušová.

Policejní služební vozy jsou stále ještě i před krajským úřadem v Ústí nad Labem. Foto: Petr Sochůrek

Podle svědků z místa zásahu policie je kriminálka také v areálu jirkovské stavební firmy Rocknet. Mezi zadrženými má figurovat také jeden muž z vedení společnosti. Té nyní nefungují webové stránky a telefon jednatele Ladislava Šmucra je nedostupný.

"V souvislosti s dotazy ohledně dnešního policejního zásahu na úřadech v Ústeckém kraji mohu potvrdit, že PČR nezasahuje na Městském úřadě Louny," uvedl tiskový mluvčí Marcel Mihalík. Policie nezasahuje ani na Městském úřadě v Žatci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru