Foto: Policie ČR
Louny

Lounsko - I tento rok se lounští policisté zapojili do celorepublikové akce s názvem ,,Řídím, piju nealko pivo“. Ta se uskutečnila ve středu 17. července, přičemž policisté z dopravního inspektorátu prováděli kontroly na hlavním tahu mezi Louny a Mostem.

"Účel této dopravně preventivní akce, na které spolupracujeme společně s BESIPem a Českým svazem pivovarů a sladoven, spočívá v připomenutí řidičům, jaká nebezpečí skýtá požívání alkoholických nápojů před usednutím za volant nebo během řízení. Z toho vyplívá, že smyslem celého projektu je zvýšení bezpečnosti provozu na českých silnicích a v co největší míře snížení rizika dopravních nehod způsobených osobami pod vlivem alkoholu," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Kontrole na silnici I/28 u Rané na Lounsku se podrobilo několik desítek řidičů. Ti, jejichž dechová zkouška měla negativní výsledek, obdrželi možnou alternativu osvěžení, v tomto případě nealkoholické pivo.

tab 94d82

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru