Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Štítkování stožárů veřejného osvětlení ve městě, které bylo nedávno zahájené, je novou službou, která má vylepšit život občanů i pobyt návštěvníků z jiných míst. Hlavním smyslem štítkování je rychlé přivolání pomoci hasičů, policistů či záchranářů na konkrétní místo.

Díky jedinečnému systému číselného označení stožárů veřejného osvětlení bude vždy stačit, aby člověk, potřebující pomoc některé složky integrovaného záchranného systému či městské policie, uvedl při telefonátu číslo z nejbližší lampy. I bez znalosti názvu ulice či lokality, kde se právě nachází, budou díky tomu záchranné složky vědět, kde se nachází.

Bohužel, instalace štítků, která byla zahájena v minulých týdnech, musela být dočasně přerušena, neboť čerstvě nalepené číselné údaje neznámí vandalové z desítek lamp ihned odlepovali. Štítky mají svůj smysl právě jen na stožárech veřejného osvětlení, proto všechny žádáme, aby je neodlepovali ani jinak neničili! Třeba právě jim nebo jejich blízkým někdy pomohou s rychlou pomocí v případě nouze.

2207lampy1 bade8

„Jsem z toho velmi smutný, kolikrát záleží na vteřinách, zda se podaří zachránit lidský život či nikoliv. Zrovna štítkování dokáže tyto vteřiny ušetřit. Vše pochopitelně opravíme a uvedeme opět do funkčního režimu, neboť jednou tato služba může zachránit život i nám či našim blízkým,“ řekl starosta Radim Laibl.

2207lampy2 e1c41

Právě kvůli vandalům bylo štítkování dočasně přerušeno a bude pokračovat v září. Vedle firmy, která speciální údaje na stožáry lamp umisťuje, se totiž musí do instalace a hlavně následné kontroly zapojit také městská policie. Postup prací a kontrol se musí teprve zkoordinovat, proto dochází ke zmíněnému přerušení instalování štítků. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru