Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Město Žatec připravuje přeměnu Nemocnice Žatec, obecně prospěšné společnosti, na akciovou společnost Žatecká regionální nemocnice. Součástí transformace bylo založení Nemocnice Žatec, zapsaného ústavu, které schválili zastupitelé na své červnové schůzi.
 

Na vzniku akciové společnosti, jež bude provozovat žateckou nemocnici, se zastupitelé města shodli už před časem. Z hlediska legislativy ale není možné obecně prospěšnou společnost přímo změnit na akciovou společnost. Proto dochází k postupné přeměně. Samotná akciová společnost by podle harmonogramu měla vzniknout k 1. lednu 2025.

Na současný chod nemocnice, její smlouvy a závazky, ani služby pacientům a klientům to nemá žádný vliv, jde o součást nezbytného legislativního procesu. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru