Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Odklonit tranzitní nákladní dopravu z ulice Volyňských Čechů plánuje vedení Žatce díky rekonstrukci tzv. uhelné silnice na jihu od města. První přípravné kroky probíhají už nyní.

„Máme vybraného projektanta, který navrhne rekonstrukci tak zvané uhelky a vybudování přilehlé cyklostezky, která naváže na již existující mlatovou cestu u silnice na Holedeč. Poté bychom chtěli projektovou dokumentaci předat Ústeckému kraji, s nímž je vše domluvené, jenž by zajistil samotnou výstavbu,“ vysvětlil starosta Žatce Radim Laibl.

Až se celý projekt zrealizuje, dojde k odklonění nákladní tranzitní dopravy přijíždějící ve směru od dálnice D6 a od Rakovníka na Plzeňskou ulici a na existující obchvat na západní straně Žatce. Půjde vlastně o náhradu kdysi plánovaného jižního obchvatu města, který je ale neproveditelný kvůli potřebám Armády ČR. „Plán rekonstrukce uhelky jsme vymysleli proto, abychom reagovali na kritické hlasy obyvatel, jimž vadí projíždějící nákladní doprava v ulici Volyňských Čechů. Jiné řešení není proveditelné. Tato varianta nám navíc umožní vybudovat další trasu pro procházky nebo cyklisty na jižní straně města,“ dodal starosta. (kas)

uhelka 11f09

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru