Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - V následujícím týdnu se v Lounech a blízkém okolí budou konat např. tyto zajímavé kulturní, společenské a sportovní akce.

PŘEHLED AKCÍ:

Úterý 17. října

19.00 hodin, Vrchlického divadlo,  Louny: JAN ŠKRDLÍK (VIOLONCELLO) A KAREL KOŠÁREK (KLAVÍR). Umělecký záběr vynikajícího violoncellisty Jana Škrdlíka sahá od autentických dobových stylů až po tradiční českou romantickou a neromantickou expresivní školu, kritiky se shodují na charakteru jeho hry, která vyniká zvukovou malebností a tónovou plasticitou, ušlechtilým tónem a kvalitní technickou připraveností.

Klavírista Karel Košárek uspěl v roce 1991 v mezinárodním konkurzu Southern Methodist University v Dallasu a získal čtyřleté stipendium. Zvítězil v celé řadě mezinárodních soutěží, účinkuje na mezinárodních festivalech, vystupoval např. s Josefem Sukem, s Panochovým kvartetem nebo s Magdalenou Koženou. Více informací: Vrchlického divadlo v Lounech - Program (divadlolouny.cz)

KPH/ vstupné 300,- Kč/ mládež 50,- Kč

 

13.00 do 15.00 hodin, kongresový sál, Městská knihovna, Louny: ALTERNATIVNÍ ŘEŠENÍ TRESTNÝCH ČINŮ, PRÁCE S PACHATELI A POMOC OBĚTEM. Seznámení s činností Probační a mediační služby v trestním řízení, informace o práci s pachateli trestných činů v jednotlivých agendách, konkrétně při výkonu trestu obecně prospěšných prací, domácího vězení a dohledů. Vysvětlení specifika práce s mladistvými pachateli. Práce v paroli. Seznámení s činností Služby v přípravném řízení a vysvětlení možnosti mediace. Informace o možnostech pomoci obětem trestných činů. V druhé části diskuse nad uvedenými tématy a zodpovězení případných dotazů. Ve spolupráci s Probační a mediační službou – středisko Louny. Více informací: Alternativní řešení trestných činů, práce s pachateli a pomoc obětem - Městská knihovna Louny (mkl.cz)

Vstup zdarma.

 

Středa 18. října

17.00 hodin, kongresový sál, Městská knihovna, Louny: S TATROU KOLEM SVĚTA 2 – LETNÍ PATAGONIE. Cesta na úplný jih Argentiny v rámci expedice Tatra kolem světa 2 nás zavede do oblasti Patagonie. Etapa z Buenos Aires do Ushuaia, nejjižnějšího města Argentiny, je spojená s návštěvou známých národních parků Argentiny a Chile v této oblasti. Více informací: S Tatrou kolem světa 2 – Letní Patagonie - Městská knihovna Louny (mkl.cz)

Vstup zdarma. Podpořeno Ústeckým krajem.

 

19.00 hodin, Vrchlického divadlo, Louny: JIŘÍ SUCHÝ, JIŘÍ ŠLITR, JAKUB ŠPALEK: JONÁŠ A TINGL-TANGL.  Uctivý remake jedné z nejslavnějších her Semaforu. Kabaretní pásmo písniček a komických vystoupení je rámováno vzpomínáním na fiktivního komika Jonáše. Délka představení 70 minut bez přestávky. Divadlo v Celetné - Petr Lněnička, Zdeněk Dočekal, Adéla Zatloukalová, Iris Kristeková, Lucie Flemrová, František Otakar Kukula. Více informací: Vrchlického divadlo v Lounech - Program (divadlolouny.cz)

Vstupné 500 korun.

 

19.00 hodin, Pivovar ZLoun, Rybalkova 1267, Louny: 10 LET OD NARAŽENÍ PRVNÍHO SUDU TVRĎÁKA. Na desáté výročí naražení prvního sudu Tvrďáka bude opět jednorázově otevřen horní lokál pivovarské restaurace Na Letňáku. Bude co jíst, bude co pít a bude co poslouchat. Zahraje rocková kapela Phil Shoenfeldt and the Southern Cross a večer dotvoří nesourodé těleso Zadarmo Drahý. Více informací:  10 let od naražení prvního sudu Tvrďáka | Facebook

Vstupenky je možno zakoupit v Městském informačním centru Louny, případně přímo v pivovaru po telefonické domluvě (+420 725 061 111).

 

Čtvrtek 19. října

17.00 hodin, Oblastní muzeum, Louny: JAK SE VAŘILO A PEKLO ZA 1. REPUBLIKY. Přijďte si poslechnout editorku, blogerku a autorku kuchařek Kristinu Šemberovou, která je expertkou na prvorepublikové pečení. Po přednášce si můžete její kuchařky zakoupit a nechat podepsat. A pozor, bude ochutnávka dezertů! Více informací: www.muzeumlouny.cz

 

Pátek 20. října

13.00 do 17.00 hodin, Galerie Benedikta Rejta, Louny: TANEC V EXPOZICI | KRÁSA V SÍLE – SÍLA V KRÁSE | YANA REUTOVA A SPOL. Tanec v expozici, Krása v síle – síla v kráse, kterou v koprodukci s Tancem Praha připravila Yana Reutová se skupinou ukrajinských tanečnic je vytvořený na míru prostoru Galerie Benedikta Rejta a instalaci výstavy Krása. Od 13:00 do 16:00 bude probíhat ve formě body installation v prostorách výstavy a samotný tanec naváže od 16:00 do 17:00. Více informací: Galerie Benedikta Rejta v Lounech - Program (gbr.cz)

 

Neděle 22. října

14.00 hodin, KD Zastávka, Louny: LOUNSKÁ TŘINÁCTKA. Písničky na přání od oblíbeného dechového orchestru.  Více informací: KD ZASTÁVKA Louny - Program (kdzastavka.cz)

 

11.15 hodin, Městský zimní stadion Louny: ZÁPASY HC SLOVAN

11.15 – mistrovský zápas – dorost – HC Slovan Louny – HC Stadion Litoměřice

13.45 – mistrovský zápas – junioři – HC Slovan Louny – HC Klášterec

17.00 – mistrovský zápas muži – HC Slovan Louny – HC Lovosice

Více informací: Aktuality - LSSA

 

Kino Svět Louny – aktuální program kina v odkazu:

Kino Svět – program a vstupenky online (kinolouny.cz)

  

Městská plavecká hala od 1.září 2023

Ranní plavání

ÚT – ČT                   06.00 – 08.00

Pro veřejnost

                PO – PÁ                 13.00 – 21.00

                SO – NE                  10.00 – 21.00

                Sauna

                PÁ – NE                 15.00 – 20.00 

 

Letní cvičiště 1. září do 31. října 2023

                PO – NE        8.00 - 20.00

 

Městský zimní stadion

PO – NE 06.30 – 23.00

Veřejné bruslení

Více informací: Veřejné bruslení - LSSA

Na webových stránkách MIC Louny www.louny.eu (v kalendáři akcí) naleznete další kulturní a sportovní dění v Lounech a okolí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru