Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Lounští strážníci ve spolupráci s policisty dopadli minulý týden recidivistu, který s kuchyňským nožem ohrožoval občany Loun. Video zachycující tuto situaci se dostalo k vedení města, které okamžitě začalo bezpečnostní riziko řešit. Soud muže poslal do vazby a v případě odsouzení mu hrozí až 10 let odnětí svobody.
 

 „Městská policie Louny dostala původně oznámení, že někdo na sídlišti převrací kontejnery. Teprve poté zjistila, že šlo o známého recidivistu. Strážníci ho vyzvali, zdali má u sebe nějakou zbraň, a on zpoza kabátu vyndal nůž,“ řekl místostarosta Pavel Csonka.

Totožný muž byl natočen na videu, které kolovalo na sociálních sítích a dostalo se až k vedení Loun. „Pocit bezpečí je pro město prioritou. Okamžitě jsme proto vydali prohlášení na městský web, naši strážníci ve spolupráci s policií po nebezpečném muži s bohatou kriminální minulostí pátrali a dopadli ho vcelku velmi rychle,“ popsal dále.

Muž byl obviněn z trestných činů loupeže a nebezpečné vyhrožování. Podle pátečních informací televize CNN Prima News na něj byla uvalena vazba z obav, že by ve svém jednání mohl pokračovat. Muži hrozí v případě prokázání viny až 10letý trest odnětí svobody.

„Vyzývám a žádám občany, aby nepřehlíželi jakýkoli projev protiprávního jednání a kontaktovali linku 156 nebo 158, abychom podobná rizika eliminovali,“ dodal Csonka coby místostarosta pověřený velením městské policie.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru