Vandalové zničili další veřejný majetek, tentokrát mladé stromky v Podměstí v Žatci
Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Několik mladých stromků zlomil tento týden neznámých vandal či vandalové v Podměstí, a to u chodníku pod Nákladní ulicí. Stromky byly vysázené tento rok na jaře, aby pomohly se zkrášlením této části města.

Neznámí hrdinové si dokázali svou sílu a moc na bezmocných mladých javorech babykách během dvou nocí. Stromky, které nechalo vysázet město, měly už nyní zkrášlit prostranství mezi skateparkem a Rákosníčkovým hřištěm a časem mohly vytvořit příjemný průchod mezi Podměstím a historickým centrem.

0408stromy1

Město poničené javory nahradí novými dřevinami, zbytečně to ale zvyšuje výdaje a přidává práci zaměstnancům města, kteří se mohli věnovat jiným činnostem třeba při vylepšování zeleně v Žatci.

0408stromy3

O dřívějším řádění vandalů jsme psali ZDE.

Opakované ničení společného majetku nemá jen finanční dopady. Zvyšuje to také negativní náladu mezi obyvateli. Zatímco někteří občané přemýšlí, jak své okolí vylepšit, a třeba o tom i diskutují s vedením města či zaměstnanci úřadu, jiní obyvatelé bez rozmyslu ničí veřejný majetek a vytvářejí negativní obrázek historického sídla.

Tomáš Kassal

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru