TIPY NA VÍKEND: Nevíte, kam vyrazit? Máme pro vás přehled akcí v kraji
Zdroj foto: Bunkr Velké Březno
Zprávy

Ústecký kraj - Je tu víkend a s ním i náš pravidelný přehled tipů na zábavu. Chcete také zařadit akci do našeho příštího výběru? Napište nám na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Děčínsko:
Veteráni na zámku Benešov nad Ploučnicí
6. 5. 2023 10:00 - 13:00, Zámek Benešov nad Ploučnicí
Loňský rok se jednalo o premiéru, od tohoto roku se najíždí na tradici. A o čem je řeč? No přeci o srazu jednostopých historických vozidel neboli moto-veteránů, kteří budou již 6. května v dopoledních hodinách k vidění na nádvoří Horního zámku v Benešově nad Ploučnicí. Od 10:00 hodin bude zahájen samotný sraz veteránů, během kterého si návštěvníci budou moci prohlédnout ne jeden veteránský exemplář, jako například Dněpr, ČZ skútr, Pérák, Kývačku, Panelku, a účast přislíbil i Velorex. Od 11.00 hodin je pro vystavovatele plánována spanilá jízda přes Čechy, Německo a zpět, ale smutnit nemusí ani návštěvníci tohoto srazu – pro ty bude od 11.30 hodin připravena speciální prohlídka Dolního zámku.

Ústecko:
Zubrnický jarmark
6. 5. 2023 9:00 - 17:00, Muzeum v přírodě Zubrnice
Oživlý trh s širokou nabídkou řemeslných výrobků a regionálních produktů. Ve spolupráci s obcí a místními producenty. Po celý den budou areálem muzea znít písně a popěvky v podání TRIA MÁŇA z České Lípy, které bude mít zastávky v různých místech konání akce. Loutkové divadlo Václava Rezka, který momentálně vystavuje svá díla v patře Domu z Loubí, zahraje pro nejmenší diváky v jeho dvoře v 11 a ve 14 hodin. Po celý den mohou návštěvníci zdarma vyzkoušet různé techniky výroby ručního papíru pod vedením paní Ireny Štyrandové z Dílny ručního papíru v Litoměřicích. Doporučujeme využít turistické vlakové linky T3 Zubrnické museální železnice, nebo autobusové dopravy. Lze kombinovat.

Jak se bránila naše státní hranice za II. Světové války
8. 5. 2023 13:00 - 17:00 hod. se na návštěvníky budou těšit u Bunkru ve Velkém Březně. Prohlídky opevnění, střelby na terče, oheň a další. Více na ropik.unas.cz

Ústecko, Litoměřicko:
O pohár hraběte Chotka
6. 5. 2023 9:00 - 16:00, Zámek Ploskovice
VCC – AMK Česká brána Ústí nad Labem vás zve na 21. ročník závodu historických vozidel na trase mezi zámky Velké Březno, Ploskovice a zpět. Harmonogram: 9:00 – 10:00 výstava historických vozidel na zámku Velké Březno (hraje ALBIS jazzband), 10:00 – Start do 1. etapy, 11:00 – 13:00 -výstava historických vozidel na zámku Ploskovice (hraje ALBIS jazzband), 13:30 – Start do 2. etapy, 14:30 – 16:00 výstava historických vozidel a vyhlášení nejlepších posádek

Teplicko:
S kordem pro Jirku
6. 5. 2023 14:00, sportovní areál SK Baník Modlany
V sobotu 6. května se koná už sedmý ročník benefiční akce S kordem pro Jirku. Nově se uskuteční v areálu SK Baník Modlany. Letošní výtěžek z akce půjde na podporu léčby Kačenky a Nikolase, kteří bojují s obrnou. V programu se představí několik kapel. Chybět nebudou ani letos krampusáci z Čech a ze zahraničí a taky šermíři. Nově se v programu objeví sokolník, který představí i orla kamčatského. Předvedou se rovněž zbrojíři ze zbrojnice na Doubravce, zájemci budou mít možnost poměřit síly v boji s měkkými zbraněmi, whisky poteče proudem přímo ze sudu a pozornost přitáhne i šikovná foukačka skla. Podpořte akci tím, že se zúčastníte. Začíná v sobotu 6. května ve 14 hodin, vstupné je 150 korun a půjde na dobrou věc.

Prodejní výstava kaktusů
6. – 7. 5. 2023 9:00 - 18:00, Botanická zahrada Teplice
O víkendu 6. – 7. května 2023 v otvíracím čase botanické zahrady 9:00 – 18:00 proběhne v provoněné botanické zahradě opět prodejní výstava kaktusů od Myšáka! Přijďte se pokochat podomácku vypěstovanými krasavci a kdo ví... možná, že některý z nich zkrášlí i Váš dům!
Vstupné: 100,- Kč, snížené vstupné: 75,- Kč, rodinné vstupné: 250,- Kč.

Mostecko:
Mezinárodní tenisový turnaj Most Open 2023
6.–7. 5. Finálové zápasy chlapců a dívek z celého světa do 14 let ve dvouhře i čtyřhře. Kurty pod Konžským vrchem v Mostě, denně od 9 hodin, vstup zdarma

Chomutovsko:
Klášterec nad Ohří, zahájení turistické sezóny
6. 5. Oslava 400 let od příchodu Thunů na Klášterecké panství, zámek a zámecký park, od 11 hodin, ve 14 hodin příjezd Thunů, bohatý program, dobové tržiště, vstup zdarma

Žatecko a Lounsko:
Memoriál Karla Raise
6. 5.2023, 9:00, Louny
Oblíbená sportovní akce je opět tady. Přijde udělat něco pro své zdraví a podpořit dobrou věc. Na výběr mají opravdu všichni. Koná se totiž 32. ročník silničního běhu na 15 km, 29. ročník závodu vozíčkářů, 12. ročník štafetového běhu pětičlenných družstev, 8. ročník závodu na kolečkových bruslích a koloběžkách na trati 15 km z Počerad do Loun a nesoutěžní lidový běh na 2 km v areálu lounského výstaviště.
Součástí akce je i Dětský den a prezentace projektu ČAS „Atletika pro děti“ a „Atletika pro celou rodinu“.
Vstupné neuvedeno.

Panoramata Českého středohoří
6. 5. 2023, 15:00, Perus
V Galerii u PLazíka v Peruci začíná od 15 hodin vernisáž výstavy velkoformátových fotografií Daniela Fikera z Českého středohoří.
Vstupné neuvedeno.

Turistický pochod "Rodiče s dětmi"
6.5. 2023, 9:30, Vinařice
Už 43. ročník oblíbeného turistického pochodu "Rodiče s dětmi" začíná v sobotu dopoledne ve Vinařicích. Délka trasy je 10 kilometrů. Zájemci si sebou vezmou tužku na soutěž, nádobku na polévku, peníze na občerstvení, uzeninu na opékání. V cíli je čeká posezení účastníků s hudbou.
Vstupné neuvedeno.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru