Nad Ústeckým krajem poletí vzducholoď! Kde můžete Zeppelin ZF vidět?
Vzducholoď Zeppelin ZF. Ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

Ústecký kraj - Vzducholoď ZF Zeppelin bude létat nad Českou republikou 17. až 18. září 2021. Organizátorem letu je skupina ZF, globální technologická společnost, lídr v technologických řešeních pro automobilový průmysl, která vznikají i v technických centrech a výrobních závodech v České republice.

Akce souvisí s podporou propagace globální strategie ZF “Next Generation Mobility. NOW”. ZF-Zeppelin Tour v České republice začne 17. září 2021, kdy přiletí z Polska. V tento den se proletí nad Prahou, Plzní a Kláštercem nad Ohří. Dne 18. září 2021 pak vzducholoď můžete vidět nad Prahou, Jabloncem nad Nisou a Starou Boleslaví.

ZF v České republice je zastoupena v osmi městech - ve Frýdlantu (výroba brzd a řízení), Jablonec nad Nisou (výroba a vývoj brzd), Klášterec nad Ohří (výroba elektronických systémů), Plzeň (výzkum a vývoj, 3D tisk a řešení inteligentní konektivity), Staňkov (výroba náprav pro stavební a zemědělské stroje a převodovky pro elektrické vysokozdvižné vozíky), Stará Boleslav (výroba bezpečnostních pásů, zámků, západek a vývoj a testování prototypů), Žatec (výroba podvozků v plně automatizované montáži dílů) a detašované pracoviště plzeňského vývojového centra ve Zlíně (vývoj softwaru).

Vstupenky na tuto jedinečnou akci – vyhlídkové lety Zeppelinem ZF nad Českou republikou nejsou k dispozici k volnému prodeji, ale můžete je vyhrát v soutěži na rádiu Impuls.

Dráhu letu vzducholodi Zeppelin ZF lze sledovat na FlightRadar24, který ukazuje polohu letadla v reálném čase na mapě. Jednoduše zadejte do aplikace identifikační číslo „DLZNT“ přidělené vzducholodi ZF.

Fascinující dopravní prostředek

  • Zeppelin má délku 75 metrů a je tak největší vzducholodí na světě.
  • Průměrná letová rychlost dosahuje přibližně 100 km/h (max. 125 km/h) v závislosti na síle a směru větru.​
  • Zeppelin může vystoupat do nadmořské výšky až 3 000 metrů, obvyklá výška při vzduchoplavbě činí zhruba 300 metrů nad povrchem.​
  • Hmotnost včetně plynu je asi 500 kg (v závislosti na množství plynu).​
  • Plyn – nehořlavé helium.

Kdysi býval Zeppelin králem nebes, dnes je leteckou ikonou a fascinujícím dopravním prostředkem. A pro ZF má zvláštní význam. Díky Zeppelinu byla společnost ZF v roce 1915 založena za účelem výroby kvalitnějších převodových ústrojí a převodovek pro letadla a motorová vozidla.

ZF je nadále aktivní v oblasti technologických inovací a integrovaných systémů pro automobilový průmysl. Poskytuje řešení pro přední automobilové značky, osobní i užitková vozidla i pro průmysl, a podporuje tak rozvoj mobility nové generace.

Při rozvoji mobility budoucnosti společnost nezapomíná na svoji historii. ZF vyrobila převodovky pro vzducholoď nové generace Zeppelin NT (NT = New Technology), jejíž let budete mít možnost sledovat v září 2021 nad Českou republikou. Zeppelin NT je jedna z největších aktivních vzducholodí na světě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru