Jedinečná šance pro milovníky motorsportu! Na Benzině si budete moci prohlédnout monopost Formule 1
Foto: Benzina
Zajímavosti

ČR, Mostecko - Síť čerpacích stanic Benzina ORLEN připravila pro své zákazníky a milovníky motoristického sportu jedinečnou příležitost. V srpnu odstartovalo dvouměsíční výstavní turné, během kterého se v osmi městech České republiky představí závodní monopost týmu Formule 1 Alfa Romeo Racing ORLEN.

Ten se přesunul z Plzně, do Bochova u Karlových Varů, kde bude až do 25. srpna vystaven na čerpací stanici Benzina ORLEN v Pražské ulici. Jedinečnou šanci spatřit monopost tak mají rovněž návštěvníci mířící na Mezinárodní filmový festival do Karlových Varů.

„Závody Formule 1 s těmi nejlepšími jezdci přitahují fanoušky z celého světa. Podle výzkumu společnosti Nielsen dosáhla celková sledovanost podniků Formule 1 vysílaných na 51 celostátních televizních stanicích 400 000 000 diváků. Mezinárodní skupina ORLEN, jejíž jsme součástí, nabízí prémiová paliva a produkty po celém světě včetně Česka. Globálně se tak prezentujeme ve spojení s prestižní značkou, jako je právě tým Alfa Romeo Racing ORLEN,“ vysvětlil Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny ORLEN Unipetrol, do které patří i síť čerpacích stanic Benzina ORLEN, a dodal: „Věřím, že fanoušci Formule 1 i naši zákazníci využijí jedinečné příležitosti a prohlédnou si na našich čerpacích stanicích tento skvělý monopost. Ten se během příštích dvou měsíců představí v celkem devíti lokalitách.“

2308benzinakz2

Foto: Benzina

Fanoušci mohou během turné vidět skutečný závodní monopost Formule 1 - přesně takový, kterým jezdili jezdci Alfa Romeo Racing ORLEN. Ten do Česka dorazil přímo z turné po Polsku, následně bude pokračovat do Německa a poté se vrátí do Polska.

Technické informace a zajímavosti o vozu Alfa Romeo Sauber C-37 Ferrari Podvozek: monoblok z uhlíkového vlákna Pohonná soustava: motor Ferrari 062 EVO 1,6L, karbonová převodovka „quick-shift“ Volant: Sauber Motorsport Pneumatiky: Pirelli Délka: 5143 mm Šířka: 2000 mm Hmotnost: 733 kg (bez paliva, včetně pilota) Maximální rychlost během závodu: 378 km/h Zrychlení z 0 na 100: 2,6 vteřiny Zrychlení z 0 na 200: 4,8 vteřiny Rychlost zastávky v boxech: 2 až 2,5 vteřiny

Na čerpací stanici Benzina ORLEN v Bochově (Pražská 412) bude monopost vystaven do 25. srpna, kdy se v ranních hodinách vydá na cestu do Prahy. Poté bude pokračovat do dalších měst:

  • Praha (Auta na náplavce) – 26. až 29. srpna
  • Praha (Argentinská) – 29. srpna až 2. září
  • Litvínov (silnice č. 27, Záluží) – 3. až 9. září
  • Hradec Králové (Koutníkova 605) – 10. až 16. září
  • Brno (Bystrcká 1276/36b) – 17. až 23. září
  • Ostrava (Místecká 3173) – 24. září až 1. října

Přítomnost monopostu F1 na čerpacích stanicích Benzina ORLEN v České republice je součástí kampaně Společně na cestě vpřed. Tato kampaň připomíná zákazníkům spojení sil sítě čerpacích stanic Benzina ORLEN s její mateřskou skupinou ORLEN, díky níž se značka neustále zdokonaluje, přináší inovace, zvyšuje kvalitu služeb a nabízí širokou škálu palivových a nepalivových produktů.

2308benzinakz3

Foto: Benzina

Benzina ORLEN je součástí skupiny ORLEN Unipetrol, jež patří do nadnárodního skupiny ORLEN, a provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice. Vznikla v roce 1958 a jedná se o tradiční a zároveň moderní značku českých motoristů, která je charakteristická svými vysoce kvalitními palivy a zákaznickými službami. Kromě paliv EFECTA s čistícím účinkem nabízí Benzina ORLEN také prémiová paliva VERVA a široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu STOP CAFE. Benzina ORLEN vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS a zákazníkům nabízí dvě mobilní aplikace – věrnostní aplikaci Benzina a aplikaci pro péči o vůz Mycí digi linka. Celkem Benzina ORLEN v Česku provozuje 421 čerpacích stanic a má tržní podíl 25,2 %. Důvěru spotřebitelů potvrdil fakt, že Benzina ORLEN již počtvrté v řadě získala titul Nejdůvěryhodnější značka v České republice. V roce 2019 vstoupila na Slovensko, když otevřela první čerpací stanici v Malackách. V současnosti má Benzina ORLEN ve své síti na Slovensku již 20 stanic.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru