Inspektoři z ČIŽP uložili v kraji pokuty za více než 6 milionů. Jednu dostala i společnost ze Žatecka
ilustrační foto
Zajímavosti

Ústecký kraj - Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v Ústí nad Labem provedli loni 1 564 kontrol a uložili 171 pokut za více než 6,3 milionu korun.

Nejvyšší pokuta vyměřená v Ústeckém kraji byla 400 tisíc korun společnosti DEMONTEX CV s.r.o. Firma prováděla pro obec úpravy a údržby místních komunikací v Boleboři-Orasíně na Chomutovsku a používala k tomu odpady.

„Společnost DEMONTEX CV takto v letech 2016 a 2017 nelegálně upravila celkem 15 kilometrů místních komunikací v Orasíně a okolí. Použila k tomu struskové kamenivo z lomu Kalek a porušila tak zákon o odpadech,“ uvedl Jaroslav Hájek pověřený řízením Oblastního inspektorátu ČIŽP v Ústí nad Labem.

Druhou nejvyšší pokutu - 363 320 korun - uložili inspektoři firmě VITRABLOK Duchcov za odběr 17 039 m3 povrchových vod pro potřeby výrobního závodu nad rámec platného povolení.

Třetí nejvyšší sankci - 250 000 korun - dostala společnost Femme Plus, s.r.o., která ve vodohospodářsky nezabezpečené betonové retenční nádrži v areálu v Bezděkově nedovoleně uskladnila 3 500 m3 látek závadných vodám (těžké kovy, ropné uhlovodíky, kyseliny aj.).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru