Neobvyklý zásah: muž týral psy, policisté mu odebrali fenu i štěnata
Ilustrační foto: pixabay.com
Louny

Žatec – Muž ve věku 58 let se neobvykle surově choval ke svým psům. Velmi hrubě do nich například kopal. Jeho počínání lidé zveřejnili na sociálních sítích. Případ skončil zásahem policistů, jakých nebývá příliš mnoho: několik psů včetně štěňat mu odebrali a předali do útulku.

„Policie se začala případem zabývat na základě zveřejněných videí. Policisté prováděli i další šetření a na základě zjištěných informací dotyčnému muži v pátek odebrali nejen fenu, kterou na záznamu kopal, ale také tři štěňata, psa a ještě jednu další fenu. Zvířata byla převezena do bezpečí útulku,“ informovala Irena Pilařová, mluvčí Policie ČR Louny.

Policisté zároveň poslali městskému úřadu žádost o vydání rozhodnutí k odebrání zvířete. „K takovému kroku je kompetentní městský úřad a může odebrání nařídit,“ vysvětlila Irena Pilařová.

Policie muži sdělila podezření z trestného činu týrání zvířat. Majitel psů při výslechu uvedl, že on řešil jen konflikt mezi psy – podle jeho verze jedna fena chránila před druhou svá štěňata a on se prý snažil roztržku mezi nimi ukončit.

Své hrubé chování ke zvířatům bude muset každopádně vysvětlovat u soudu. Za týrání zvířat může dostat až dva roky odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru