Tabule s výsledky, plot u stadionu, střecha pro koně. Sportovní kluby dostanou příspěvky
Ilustrační foto: pixabay.com
Louny

Louny – Světelná tabule ukazující průběžný výsledek basketbalového utkání, nový pevný plot oddělující fotbalový areál od řeky, kvalitní střecha nad stájemi koní v jezdeckém klubu - to je jen několik málo z chystaných novínek, které přibudou v areálech různých sportovních klubů v Lounech díky finančním příspěvkům od města. Rozdělení dotací schválili v březnu členové sportovní komise působící při radě města Loun.

V oblasti investic a oprav podaly sportovní kluby třináct žádostí o příspěvek, sportovní komise podpořila deset z nich. Basketbalisté, kterým výrazně stoupla členská základna díky přílivu mládeže, budou mít v tělocvičně novou tabuli, což umožní v Lounech hrát i republikové soutěže; fotbalisté budou moci opravit plot u řeky, který poškodily vichřice a padající větve, a ke koním do stájí už nebude zatékat. V Juniorském fitness klubu budou pořízeny nové šatní skříňky pro děti, ve střeleckém klubu bude opravena podlaha střelnice, tenisté se zase mohou těšit na zateplení části tenisové haly. V sokolovně se chystá rekonstrukce elektrorozvodů, turisté nechají vylepšit nájezd na parkoviště u rozhledny na Červeném vrchu, v areálu velodromu bude opravena střecha na posilovně a dílně a v loděnici ve Vosátkově ulici proběhne celková rekonstrukce objektu.

Tři ze žádostí naopak sportovní komise nedoporučila schválit, což její členové zdůvodnili nízkou efektivností investice, anebo tím, že daný sportovní kub nemá oficiální sídlo umístěné v Lounech (v tomto jednom případě šlo o oddíl judistů, který má sídlo v Cítolibech).

Na plánované investice a opravy tak město Louny v letošním roce přidělí sportovním organizacím ze svého rozpočtu 2,5 milionu korun. Kluby a oddíly ve městě však kromě toho dostávají od města i příspěvky na vlastní sportovní činnost. V letošním roce jim město poskytne více než 2,4 milionu korun ze dvou fondů na činnost sportovních organizací. Částky pro jednotlivé kluby se liší, přidělují se podle různých kritérií, například počtu členů, intenzity péče o mládež a dalších. O jejich rozdělení už také rovněž v březnu rozhodla sportovní komise.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru