Žatec - Na podzim jsme se těšili, že nám zahraje chicagský hudebník Vince Agwada, ale z rodinných důvodů musel své turné zrušit, přičemž slíbil přijet na jaře. A tak v úterý 9. dubna v 19 hodin konečně vytáhnou pořadatelé žateckého divadla z rukávu chicagské kytarové eso. Jmenuje se Vince Agwada a je to zároveň kytarista, zpěvák, skladatel a producent působící na Chicagské hudební scéně již více než čtvrt století.

Začal s hudbou v bluesovém divadle Theresa & Buddy Guy's Checkerboard Lounge, kde si tříbil své kytarové umění doprovodem umělců jako např. Buddy Guy, Magic Slim, Otis Rush a Lefty Dizz, který nechával dospívajícího Vince hrát na svých legendárních jame sessionech, známých jako Blue Monday, kde se potkávali Chicagští bluesmani a světové rockové hvězdy, včetně Rolling Stones.

Vince si připomíná tyto časy: "Bylo to kouzelné období v mém životě; v kteroukoli danou noc byste mohli potkat takové hvězdy, jako Buddy Guy, Junior Wells, Magic Slim, Son Peals, Otis Rush, Little Milton, Hubert Sumlin, Sammy Lawhorn, Lefty Dizz spoustu dalších velikánů ve stejné místnosti. Od těchto velikánů jsem se dozvěděl o hudbě víc, než mě mohla naučit nějaká škola."

Mezinárodní věhlas a první CD

Během následujících let se Vince zúčastnil mezinárodního turné se svou vlastní kapelou, zároveň i jako pódiový hráč na akcích v Chicagu. V roce 1996 ho Living Blues Magazine označil za jednoho ze špičkových mladých bluesmanů v zemi. V roce 2008 vydal nesmírně silné debutové CD "Eyes of the City“. Zaujal jím nejen jako umělec ale i jako producent. Na jaře roku 2011 došlo k vydání Vinceho netrpělivě očekávaného druhého alba "Basic Blue". Svědectvím o jeho skladatelských schopnostech byla účast v semifinále v Mezinárodní soutěži o písničkářství v roce 2011, soutěž posuzovaná takovými hudebními veličinami jako Bernie Taupin (textař Eltona Johna), Bruce Hornsby, Jeff Beck a Wynona Juddová.

Nyní už zkušený profesionál s třemi vydanými CD Vince Agvada získal své místo v centru pozornosti. S jeho známými „škubanými“ rytmy, kytarovými liniemi na ostří břitvy, chytlavým hlasem, chytrou kombinací klasických melodií s originálními skladbami, které kombinují prvky Blues, Jazz, Rock, Funk a R & B, je Vince hlavní silou v pokračujícím vývoji blues.

Na českém turné ho doprovázejí Martin Černý (basa) a Tomáš Hobzek (bicí).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru