Důležitý most je uzavřen. Chodci však mají možnost projít
Chodci na opravovaném mostě. Snímky Libor Želinský
Louny

Žatec – Most přes řeku Ohři poblíž STK v Žatci, důležitá dopravní spojnice vedoucí z města k hlavnímu nádraží, je už měsíc uzavřen. Auta ani jiná motorová vozidla na něj nemohou vjíždět. Město a stavební firma však vyšly vstříc chodcům a nechaly otevřený úzký průchod pro pěší. S přimhouřením oka je přes něj možné ještě opatrně převést jízdní kolo, ale to je z dopravních prostředků vše.

Chodci možnost přejít po mostě i během probíhající opravy využívají, každý den jich tam projdou desítky, možná i stovky. Je to výhodné zejména pro lidi, mířící z centra města na vlak, nebo od vlaku opačným směrem. Nemusejí celé místo složitě obcházet.

A vstřícný krok radnice i sami oceňují. „Do Žatce jezdím do práce. Po mostě chodím několikrát týdně. Jsem ráda, že pro pěší zůstal otevřený. Jinak bych musela do města chodit přes další most až u bývalých jatek, anebo u nádraží čekat na nějaký autobus MHD, kterými ale nejsem zvyklá jezdit. V obou případech bych ztratila hodně času. Vlak zpět po práci bych měla i problém stihnout,“ uvedla Nikola Beránková, jedna z žen přecházejících most.

Na druhé polovině mostu, opačné straně oddělené od stezky pro pěší, opravují řemeslníci jeho strukturu. Rozebrán už byl povrch vozovky, probíhají práce na podloží. Celý most má být nyní uzavřen až do 18. května. Město za rekonstrukci zaplatí kolem pěti milionů korun. O opravě i zajímavostech kolem jména mostu jsme podrobně psali ZDE.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru