V parku se uzavírá oblíbené dětské hřiště. Brzy bude modernější a bezpečnější
Ilustrační foto
Louny

Louny – Dětské hřiště na levém břehu řeky Ohře v Masarykových sadech v Lounech je od přelomu března a dubna uzavřeno. Důvodem jsou pokračující práce na obnově parku. Uzavírka potrvá několik týdnů.

Jde o hřiště poblíž veslařského klubu Ohře, tedy mimo areál výstaviště. „Rodiče s dětmi mohou během prací využít jiná hřiště v okolí. Omlouváme se za omezení a komplikace. Snahou města i dodavatelské firmy bude práce provést tak, aby hřiště mohlo být znovu otevřeno co nejdříve,“ uvedla Blanka Sunkovská z odboru správy majetku Městského úřadu Louny.

Jedno z menších náhradních hřišť, které mohou rodiny s dětmi využít při pobytu v parku, je také v Masarykových sadech, ale na druhém břehu řeky – za lávkou právě v areálu výstaviště. Stačí k němu ujít jen asi 300 metrů. Další hřiště jsou už o kus dál ve městě, většinou na sídlištích. Radnice pro rodiče zveřejnila i mapku města s vyznačením náhradních herních ploch pro předškolní a mladší školní děti, které mohou využít v době uzavírky.

Oblíbené hřiště v parku, které je nyní uzavřeno, nabídne po opravě dětem nové herní prvky, pro dospělé také třeba lepší lavičky i odpadkové koše. Nyní se na něm zpevňují plochy pro umístění nového mobiliáře a vylepšují se bezpečnostní parametry u herních částí. „Chceme, aby mohlo být hřiště co nejdříve uvedeno do stavu způsobilého k bezpečnému užívání,“ uvedla Blanka Sunkovská.

Park TGM v Lounech prochází nyní velkou obnovou za miliony korun. Vylepšuje se zeleň, cesty, mobiliář, přibyly například i stroje pro venkovní posilovnu pro dospělé návštěvníky. Velká rekonstrukce probíhá také v pavilonu na výstavišti. U přírodního amfiteátru zase přibude zastřešení nad pódiem.

O probíhajících velkých změnách v Masarykových sadech i aktuální komplikaci při opravě pavilonu jsme psali zde.

{article 79074}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru