Na Jarní výšlap přišlo přes 60 turistů. Jeden přicestoval až z Liberce
Jeden z turistů na trase. Foto Jan Vanžura
Louny

Žatec – Více než šedesát milovníků přírody a pohybu strávilo příjemné odpoledne při turistice na pomezí Lounska a Rakovnicka. V sobotu se zapojili do 14. ročníku pochodu s názvem Jarní výšlap, který uspořádal Klub českých turistů Žatec.

Celkem se na pochod vydalo 64 přihlášených účastníků. Z nich bylo sedm dětí. „Nejstaršímu účastníkovi bylo 81 let a nejmladšímu šest,“ informoval Oldřich Pištělák, jeden z pořadatelů pochodu. Z největší vzdálenosti přijel jeden pochodník z Liberce (180 km), další byli také například z Prahy, Blovic či Berouna. Nejpočetnější hromadná skupina turistů – kamarádů dorazila z Litvínova.

„Počasí výletníkům přálo, líbilo se jim i živé obsazení na kontrolách. Děkujeme všem účastníkům i všem lidem, kteří pomohli s organizací pochodu. Děkujeme také obci Kounov a restauraci U Tří Lip ve stejné obci, u níž byl start a cíl,“ dodal Oldřich Pištělák.

Právě z Kounova na Rakovnicku turisté startovali, potom se vydali do pěkné přírody a krajiny pohoří Džbán. Vybrat si mohli podle chuti ze tří možných tras o délce 10, 15 nebo 25 km. Prošli se přes zříceniny hradů Pravda, Džbán, přes kamenné menhiry, jarní probouzející se les a další zajímavá místa.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru