Medvěd, řezník, poníci. Masopust se zabijačkou si mohli užít i lidé v domově seniorů
Masopust na dvoře domova. Foto Domov pro seniory Žatec
Louny

Žatec – Medvěd, kapitán, hudba, řezník a nefalšovaná zabijačka s vepřovými pochoutkami. Veselou zábavu i občerstvení si mohli dosytosti užít i dědečkové a babičky, klienti Domova pro seniory v Žatci. Vedení domova pro ně v závěru března připravilo masopust s maškarami a tradiční vesnickou zabijačku.

Mistr řezník se ujal práce hned od rána. Pustil se do pašíka a potom vyráběl chutné věci na zub ze staré české lidové kultury.

Odpoledne následovala slavnost s připomenutím tradic českého masopustu. „Nechyběla harmonika ani průvod maškar, potom si všichni zájemci pochutnávali na jitrnicích, tlačence, polévce i pivu,“ uvedl Petr Antoni, ředitel Domova pro seniory, který sám byl aktivním účastníkem maškarády.

Masopustního veselí se zúčastnili i dva živí poníci, kteří se svými cvičiteli přijeli z Perče. „Zábava se velmi vydařila a naši klienti si odnášeli spoustu pěkných zážitků. Už se těší na příští rok. Děkujeme všem lidem, kteří pomohli s uspořádáním tohoto zajímavého dne v našem domově,“ dodal Petr Antoni.

Domov pro seniory byl v Žatci založen po roce 1945, původně působil v bývalém kapucínském klášteře. V osmdesátých letech se přestěhoval do budov „naproti“. Kapacitu má kolem osmdesáti klientů, kteří bydlí ve 48 pokojích.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru