Seděl jsem v hospodě a teď si jen jedu pro něco k jídlu, říkal opilý řidič
Ilustrační foto.
Louny

Louny, Žatec – Dva muži byli přistiženi při řízení auta s vyšším obsahem alkoholu v krvi. Jeden byl zastaven v Lounech a jeden v Žatci. Hladina alkoholu u obou přesáhla hodnotu jednoho promile, což je hranice pro to, že případ je posuzován nikoli jako přestupek, ale jako trestný čin s mnohem závažnějšími následky pro viníka.

První muž ve věku 32 let dokonce vůbec není držitelem řidičského oprávnění. Policejní hlídka ho zastavila v Lounech. Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,58 promile alkoholu. „Při výslechu uváděl, že popíjel v hospůdce v jedné obci nedaleko Loun a ve městě si chtěl koupit něco k jídlu,“ uvedla Irena Pilařová, mluvčí Policie ČR Louny.

Podobně se odvíjel i případ dalšího muže v Žatci. Policisté ho ve městě rovněž zastavili ke kontrole a v jejím rámci mu dali „dýchnout“. Naměřená hodnota vystoupala až na 1,32 promile. Následující den policista z žateckého obvodního oddělení sdělil 39letému muži podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Stejné podezření si vyslechl od policistů i muž z Lounska. Oba mohli svým jednáním ohrozit nejen sebe, ale i život a zdraví jiných účastníků silničního provozu. Teď je čeká soud, který jim může uložit až jeden rok vězení, peněžitý trest nebo dlouhý zákaz řízení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru