Chcete si ještě zabruslit? Pak neváhejte, kluziště má před sebou už jen pár dní
Kluziště před radnicí v Žatci s vánoční a novoroční výzdobou. Foto Libor Želinský
Louny

Žatec – Kdo si chce v Žatci ještě tuto zimu zabruslit, měl by si pospíšit. Milovníci sportování na ledě mají možnost už jenom posledních pár dnů. V průběhu března bude kluziště před radnicí rozebráno a převezeno k uskladnění.

Termín ukončení sezony město ještě neurčilo, ale každopádně se blíží. „O přesném datu ukončení provozu na kluzišti rozhodneme během příštího týdne,“ uvedl v pátek Andrej Grežo, ředitel Technické správy města Žatce. Kluziště bude podle něj rozmontováno a odvezeno přibližně kolem poloviny března. V té době už také každý rok vždy přichází jarní počasí s větším oteplením. Tento víkend, 3. a 4. března, se však ještě určitě bruslit bude, takže neváhejte s návštěvou.

A kam na léto poputují jednotlivé díly kluziště a jeho chladící zařízení? „Město má k tomuto účelu pronajaté skladovací prostory v Alšově ulici. Tam bude rozebrané kluziště odpočívat až do prosince,“ upřesnil Andrej Grežo.

Mobilní ledová plocha na náměstí v Žatci je v provozu už třetí sezonu. První dva roky ji mělo město v pronájmu od soukromé firmy a lidé si kluziště velmi oblíbili, což dokládali vysokou návštěvností. Před třetí sezonou tedy žatečtí zastupitelé rozhodli, že město koupí kluziště a potřebné zařízení k němu do svého majetku natrvalo.

Kluziště poskytuje zábavu lidem od prosince do března, vstup na něj je bezplatný, k dispozici jsou lavičky na přezutí a odpočinek i stánek s občerstvením. Kromě malých i velkých bruslařů, kteří si na led chodí zasportovat ve svém volném čase, ho dopoledne využívají také učitelky a děti z některých škol k výuce bruslení a protažení školáků na čerstvém vzduchu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru