V Postoloprtech se uvažuje o nové naučné stezce
Náměstí a kostel v Postoloprtech. Foto Libor Želinský
Louny

Postoloprty - V Postoloprtech se uvažuje o možném zřízení nového turistického značení pro návštěvníky města s vyznačením jeho zajímavostí – tedy o vytvoření tzv. naučné stezky. Během března také vyjde nová tištěná publikace, představující zajímavá místa ve městě a okolí, vybízející k návštěvě.

„Brožurka by měla vyjít během přibližně dvou týdnů. Název má jednoduchý – Postoloprty a okolí, zajímavá místa. Obsahovat bude tipy na jedenáct možných zastavení v našem městě a nejbližším okolí,“ vysvětlil Pavel Panenka, ředitel Kulturního zařízení města Postoloprt.

Právě on předložil k posouzení radě města i návrh na vytvoření nové naučné stezky s uvedenými jedenácti zastávkami a turistickým značením. „K nám do knihovny a informačního centra se občas chodí ptát lidé odjinud, kteří navštívili naše město, co pěkného a zajímavého by mohli v Postoloprtech vidět, na jakou památku nebo jiné místo by mohli zajít. Když s nimi hovoříme, postupně jsem si uvědomil, že v Postoloprtech vlastně není žádná pamětihodnost, která by nabízela možnost prohlídky a návštěvního režimu. Chtěli bychom tuto situaci nějak zlepšit a návštěvníkům se zájmem o turistiku a regionální zajímavosti připravit alespoň nějakou nabídku,“ uvedl Pavel Panenka.

Rada města nápad přivítala

Rada města v závěru února tuto aktivitu přivítala, nápad pochválil například radní Karel Folber. Myšlenkou se bude město ještě dál zabývat. V Postoloprtech se připravuje i rekonstrukce náměstí a starosta města Zdeněk Pištora uvedl, že vytvoření naučné stezky a její vyznačení se bude dál projednávat v souvislosti s projektovou dokumentací k plánovaným změnám na náměstí.

Co zajímavého mohou turisté a návštěvníci Postoloprt dnes vidět? Ve městě je například zámek, avšak zchátralý a nepřístupný, dále také kostel Panny Marie na náměstí, asi kilometr od města směrem na jih teče řeka Ohře v pěkných přírodních zátočinách, které mohou být místem příjemné vycházky. Symbolem sídla byl dávný slavný klášter. Město se hlásí ke svým historickým tradicím, jednou za rok vždy v květnu pořádá historické slavnosti s celodenním zábavným programem. Jejich termín se od roku 2019 bude přesouvat na červen.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru