Na Doupově se připravují vojáci na misi v Mali
Zdroj: Armáda České republiky
Louny

Chomutovsko – Ve vojenském újezdu Hradiště, který je známý spíše pod názvem Doupov, se nyní aktuálně připravují vojáci z Jinců na odjezd na misi v Mali. Letos se zde bude opět konat také cvičení aktivní zálohy Hradba 2018. Informuje o tom Armáda České republiky. 

„V letošním roce se chystáme na cvičení aktivních záloh Hradba 2018, kdy se zde mimo jiné vystřídají pěší jednotky sedmi krajských vojenských velitelství. Ty budeme zabezpečovat vším, co k výcviku potřebují, včetně techniky. Vojáci z Jinců tu absolvují přípravu před výjezdem do mise v Mali. Poslouží jim k tomu cvičení Sahel 2018. Připravujeme se ale také na výcvik belgické armády. Pravidelně zde pak cvičí příslušníci 4. brigády rychlého nasazení ze Žatce, protože to k nám mají nejblíže,“ řekl major Kuna, který velí Středisku obsluhy výcvikového zařízení na Doupově.

Doupov je největším (286 km2) výcvikovým prostorem v České republice. Díky rozloze lze tady procvičit prakticky vše, co souvisí s bojovou činností vojsk. Na jeho teritoriu se nachází i největší součinnostní střelnice Žďár, kde může najednou cvičit několik pozemních jednotek v koordinaci se vzdušnými silami. O největší výcvikový prostor, který se nachází v Doupovských horách v Karlovarském a částečně v Ústeckém kraji, se stará téměř 150 osob. Z toho jsou dvě třetiny občanští zaměstnanci.

Kromě vojáků české armády a armád NATO využívají zdejší výcvikový prostor také složky Integrovaného záchranného systému a ozbrojené složky České republiky. Cvičí zde tedy hasiči, zdravotnická záchranná služba, složky policie, vězeňská či ochranné služba, speciální jednotky a další.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru