Registrační značky na auto nepatřily, muž je ukradl z auta a daroval známému
Ilustrační foto
Louny

Louny - Na počátku září policisté z obvodního oddělení v Postoloprtech kontrolovali v rámci služby dvaatřicetiletého muže a jeho vozidlo. Při kontrole strážci zákona zjistili, že registrační značky nepatří k automobilu, na kterém jsou umístěny. Tímto se muž měl dopustit přestupku, který byl následně postoupen na příslušný úřad k dalšímu projednání.

Policisté se v rámci šetřením dopátrali k osobě, která měla muži značky darovat. Jednalo se o jeho známého z Postoloprtska, také ve věku 32 let. Ten se při výslechu doznal, že když procházel kolem pozemku rodinného domu, napadlo ho, si značky z vozidla vzít pro vlastní potřebu. Později zjistil, že už je nepotřebuje a dal je známému.

"Jelikož podle šetření policie překonal oplocení pozemku rodinného domu a tam si přisvojil značky ze zaparkovaného vozidla, měl se dopustit nejen trestného činu Krádeže, ale také Porušování domovní svobody. Policejní komisařka mu sdělila obvinění a v případě odsouzení mu hrozí přísnější trest odnětí svobody, až tři léta. Svého jednání se měl totiž dopustit i přesto, že byl trestním příkazem okresního soudu odsouzen pro majetkovou trestnou činnost k trestu obecně prospěšných prací, které dosud nevykonal," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru