OBRAZEM: Hasič ze Žatce úspěšně závodí se psím spřežením. Okouzlil tím celou rodinu
Lukáš Klíma se psím spřežením. Foto: archiv L. K.
Louny

Žatec - Žatecký profesionální hasič Lukáš Klíma se ve svém volném čase velice úspěšně věnuje musherství (mašérství). Že přesně nevíte, co to je? Jízda se psím spřežením.

Mushing je sport, při kterém dva nebo více psů v postrojích tahají svého psovoda – mašéra na speciálních saních nebo na řiditelném vozíku. Jedná se o jedno z odvětví tzv. kynologického sportu.

V jeho koníčku ho podporuje nejenom celá rodina, ale i jeho ženu Veroniku Klímovou psí spřežení okouzlilo a svému muži je nejenom oporou, ale mnohdy i soupeřkou musherkou.

Posledním závodem, kterého se Klímovi zúčastnili, byly závody v Červeném Kostelci. Na těchto závodech se Veronika umístila na čtvrtém místě a Lukáš si došel pro bronz na pomyslnou bednu. Teď se Klímovi připravují na kvapem se blížíci závody v Rakouském Reingers.

Klímovi podporují: Royal Canin, MANMAT, Město Žatec, obec Liběšice. Všem děkují za podporu.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru