Ilustrační foto. Foto: město Toužim
Louny

Žatec - Město Žatec v minulých dnech odmítlo souhlasit s dopravním omezením ve třech křižovatkách na ulici Komenského alej a v ulici Boženy Vikové-Kunětické. Zástupci města a městského úřadu totiž nechtěli, aby se kvůli opravám povrchu vozovky ještě více zkomplikovala doprava v této lokalitě.

Protože se jedná o silnici č. II/225, která je v majetku krajské správy a údržby silnic, není rozhodování o plánovaných opravách v kompetenci města. To se k nim může jen vyjadřovat v rámci správních řízení.

Kvůli již probíhajícím pracím a uzavírce ve spodní části Husovy ulici město nesouhlasilo s dopravním omezením, které by například zamezilo průjezd kruhového objezdu u Lidlu a uzavírku ul. Volyňských Čechů v průběhu listopadu. Práce měly probíhat v této době také v křižovatce u domova pro seniory a na křižovatce ulic Lučanská – Vikové-Kunětické – Svatováclavské.

Všechny tři křižovatky se po domluvě s dodavatelskou firmou budou opravovat na jaře. "Čím více se ve městě opravuje, tím lépe pro nás všechny. V tomto případě bychom ale paralyzovali dopravu ve městě ještě více než doteď a způsobili bychom občanům další komplikace. Jsme rádi, že jsme se s vedením Správy a údržby silnic Ústeckého kraje dohodli na kompromisu. Opravy se provedou na jaře příštího roku," komentoval jednání starosta Žatce Radim Laibl.

Právě v Husově ulici budou v měsíci listopadu ještě provedeny dokončovací práce na kruhovém objezdu pod evangelickým kostelem (křížení ulic Husovy, Komenského alej, Masarykovy a B. Vikové-Kunětické) s opravou finálního povrchu. V křižovatce skončila o víkendu úplná uzavírka, která byla nutná kvůli rekonstrukci potrubí kanalizace. (kas)

křižovatky c01b3

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru