Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Celkem 24 nových laviček umístili do začátku října na žateckém Jihu pracovníci Technické správy města Žatce. Místa pro lavičky byla vybírána především tam, kudy chodí starší lidé například z obchodů nebo při procházkách, aby si mohli při cestě odpočinout.

Zároveň byla místa volena pokud možno tak, aby byli co nejméně rušeni lidé z okolních domů, pokud by lavičky zvolily jako místo k setkání a povídání skupinky mladých lidí, kteří bývají někdy živější.

Další lavičky jsou pro instalaci na Jihu ještě připravené.

Ze strany města a technické správy jde o reakci na žádosti obyvatel, kteří po možnosti odpočinku a relaxace na lavičkách volali. Tento projekt byl jedním z návrhů participativního rozpočtu, jako tip na zlepšení života ve městě uváděli lavičky také odpovídající v dotazníku v rámci projektu Obec přátelské rodině, do nějž se Žatec zapojil. (red)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru