Ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - Lounští kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality se již nějakou dobu zabývali případy zásilek, které se vracely obchodům s označením jako nedoručené. Obchod ve většině situací balík rozbalí a navrátí zboží do prodeje. Nicméně v navrácených zásilkách se již odeslané zboží nenacházelo.

"Z tohoto důvodu policisté zahájili úkony trestního řízení a po neznámém pachateli začali pátrat. Rozsáhlou operativní činností se dostali na stopu 31letému muži z Lounska. Ten dle našich informací měl zásilky objednat na falešné jméno a jako doručovatel kurýrní společnosti dobře věděl, že pokud zásilky objedná na adresu ve svém doručovacím území, bude mít k nim jednoduchý přístup. Kriminalisté zjistili, že v několika případech měl převzít zásilky k dodání, poté je rozbalit a odcizit zboží. Aby zakryl poškození a neúplnost balíku, zásilky měl opět uzavřít. Podle zjištěných informací jakmile dokončil zbylou práci, zavřené balíky bez zboží odevzdal k navrácení odesílateli jako nedoručené," popsal jednání kurýra policejní mluvčí Jakub Mareš.

Na základě shromážděných důkazů, které kriminalisté získali operativní činností, bylo komisařem zahájeno trestní stíhání 31 letého výtečníka. Ten svým jednáním měl způsobit škodu bezmála 280 tisíc korun. V případě uznání viny soudem mu hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru