Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Hold letcům, kteří bojovali ve druhé světové válce, vzdali položením věnců a květin i tichou vzpomínkou zástupci města Žatce u památníku letců v Podměstí.

Pietní události se za město Žatec zúčastnili starosta Radim Laibl, místostarostka Jaroslava Veselá, radní Josef Hodina a zastupitel Michal Cvik.

Vzpomínková akce se koná každý rok v polovině září, kdy byl také památník před dvanácti lety slavnostně odhalen. Jsou na něm jména desítek příslušníků RAF, kteří bojovali za druhé světové války za svobodu Československa a kteří pocházejí z Ústeckého kraje. K nejznámějším jménům, která si včera všichni přítomní připomněli, patří například generálové František Fajtl a František Chábera. (red)

1909letci2 ee34f

Foto: město Žatec

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru