Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Podzim je obdobím úklidu zahrad, a tak by se mohl zahrádkářům hodit kompostér. Ze 700 jich radnice letos zdarma rozdala 550 kusů. Stačilo vyplnit a podat žádost. Do konce roku je pro občany Loun, městských částí Brloh a Nečichy připraveno ještě 150 nádob. 

„O kompostér si mohou požádat majitelé rodinných domků, zahrádkáři, ale také SVJ či příspěvkové organizace. K získání kompostéru je krátká cesta, stačí vyplnit žádost a doručit ji na podatelnu městského úřadu. Kompostéry jsou k dispozici zdarma,“ vyzývá vedoucí odboru komunitního rozvoje a participace Petra Kotková. 

Formulář žádosti o kompostér je dostupný na webu města. „Po jejím schválení kontaktuje zájemce příslušný zaměstnanec a předá další podrobnosti. K vyzvednutí kompostéru dochází v areálu Technické správy města Louny v Poděbradově ulici,“ doplňuje mluvčí města Marcel Mihalik. 

Aktuálně zbývá k dispozici ještě zhruba 150 kompostérů. 

Město Louny svým občanům doporučuje o kompostéry požádat i z toho důvodu, že zpracování odpadu stojí město čím dál víc peněz. „Jestliže ale bioodpad zkompostujete, tak neskončí v popelnici na směsný odpad a poté na skládce, kde jej musí třídit. Ušetřené finanční prostředky za toto třídění pak město může investovat například do kultury a sportu, výsadby zeleně a podobně,“ vysvětluje Kotková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru