Vítr strhával i střechy. Takto dopadl dům v Jirkově. Foto: město Jirkov
Louny

Ústecký kraj - Perný víkend mají za sebou profesionální i dobrovolní hasiči a technické služby v Ústeckém kraji. A bohužel to nekončí. Silný vítr vane i dnes a hasiči vyráží do terénu převážně z důvodu odstraňování popadaných stromů. Buďte ostražití při chůzi pod stromy. Za víkend hasiči v Ústeckém kraji zasahovali u 928 událostí spojených s nepříznivým počasím.

"Profesionální a dobrovolní hasiči v Ústeckém kraji o víkendu likvidovali především spadlé stromy, utržené oplechování budov, pomáhali stavět protipovodňové stěny a monitorovali stav hladin řek a potoků. Hlavní povodňovou zátěž očekáváme během úterý a středy, kdy do Ústeckého kraje přiteče voda z výše položených krajů," informovali v pondělí ráno hasiči z Ústeckého kraje.

V Mostě během víkendu pracovali na likvidaci popadaných stromů a větví tři party pracovníků Technických služeb města Mostu. Už v neděli mohl být otevřen hřbitov Pod Koňských vrchem. V Litvínově platí i nadále vyhlášené zákazy vstupu do Zámeckého parku, areálu Nové Záluží i na hřbitov. Za své bohužel vzalo i poměrně mladé stromořadí v Jiráskově ulici pod sportovním areálem Lomská.

Vichr vyvrátil i poměrně mladé stromy pod areálem Lomská. Foto: Oldřich Hájek

Na Osadě v Podkrušnohorské ulici hasiči likvidovali například utrženou střešní lávku. Foto: redakce

V Mostě kromě hasičů likvidovali škody po vichru i tři party pracovníků Technických služeb města Mostu. Foto: město Most

Vítr trhal střechy například v nedalekém Jirkově. Na jednom z obytných domů musela být díra ve střeše provizorně odkryta, lidé však varovali, aby se u domu nikdo nezdržoval, protože už i prkna zadržující plachtu vichr odsunul z jejich původního místa. 

Prkna, která držela plachtu, která provizorně zakrývá utrženou střechu, už jsou dle lidí také mimo své původní místo. Foto: město Jirkov

Své brány musel uzavřít i chomutovský zoopark. Pod fotogalerií popadaných stromů se například nabídl dobrovolník, že může přijet s motorovou pilou a pomoci s odstraňováním následků. S poděkováním byl odmítnut s tím, že vše je již odklízeno.

S následky vichru se dokázali zaměstnanci zooparku vypořádat velice rychle. Přesto musel být pro jistotu zoopark během víkendu uzavřen. Foto: Zoopark Chomutov

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru