Foto: město Louny
Louny

Louny - Doplnění závor a stavební úpravy chodníků omezí ve dnech 14. až 19. září železniční přejezd v ul. Husova. Tato druhá výluka ovšem již neuzavře přejezd zcela, řidiče ale omezení čeká.

Provoz vlaků na trati bude zachován, stejně tak řidiči přejezd přejedou. Omezení bude spočívat v tom, že bude před přejezdem doplněno svislé dopravní značení „Stůj, dej přednost v jízdě“ a dopravní značení s doplňkovým textem „Přejezdové zabezpečovací zařízení není v činnosti“. „Všechny vlaky budou prostorem přejezdu projíždět sníženou rychlostí 10 km/h a před příjezdem do prostoru přejezdu budou opakovaně houkat,“ uvedl místostarosta pro bezpečnost a dopravu Pavel Csonka. Tento způsob byl již praktikován v závěru minulého roku, kdy Správa železnic opravovala zabezpečovací zařízení na trati do Loun předměstí a vlaky přes železniční přejezd u zastávky Louny město houkaly od 12. do 19. prosince.

„Toto houkání (první vlak jede krátce po třetí hodině ranní, poslední vlak pak hodinu po půlnoci) jsme dopředu rovněž avizovali obyvatelům prostřednictvím informačních kanálů radnice. Prosíme o shovívavost. Práce se provádějí pro zvýšení bezpečnosti,“ dodal místostarosta Pavel Csonka.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru