Ilustrační foto: CC0
Louny

ČR – Stejně jako včera i dnes obdržela policie anonymní výhružku, v níž se vyhrožuje všem školám, že je v nich ukryta bomba. Oproti včerejšku je rozdíl v tom, že e-mail přišel do e-mailu přímo i některým školám, nikoliv jen na policii. A že je tentokrát psaný v azbuce.

„Včera jsme upozorňovali, že dle našich zjištění bude obdobný e-mail rozeslán i dnes. Školy nám začínají tuto skutečnost potvrzovat a stejně jako včera, i dnes přijmeme opatření, které budou co nejméně zasahovat do běžného výukového režimu," uvedla policie na sociální síti X s tím, že jakmile policie zjistí bližší okolnosti, bude veřejnost informovat. „Z dosud zjištěných skutečností se nám však pokračující výhružka nejeví jako relevantní," dodává policie.

Aktuálně zřizovatelé škol a policie řeší, jak touto agendou co nejméně zatěžovat chod škol. Vznikají tak například komunikační skupiny na sociálních sítích, v nichž bude zřizovatel předávat tyto informace pověřeným pracovníkům škol.

O včerejším anonymu jsme informovali ZDE. I ten byl napojen s největší pravděpodobností na Rusko.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru