Foto: Věznice Nové Sedlo
Louny

Nové Sedlo/Drahonice - V měsíci květnu se ve Věznici Nové Sedlo, objektu Drahonice uskutečnil koncert rock/pop hudební skupiny Highland v rámci turné pěti věznic zvané WPA Prison Tour. Cílem turné bylo upozornit na problémy českého vězeňství a pomoci při boji s recidivou.

Patronem této akce byl poslanec Parlamentu ČR Petr Sadovský. Ten je mimo jiné předsedou podvýboru pro vězeňství Poslanecké sněmovny ČR a společně s frontmenem kapely Eduardem Rovenským představil záměr tohoto turné.

Od samého počátku probíhala akce ve skvělé atmosféře. Devadesát vybraných odsouzených žen aplaudovalo a bylo vidět na jejich tvářích, že se výborně baví. Hudebníci a zpěváci si svou sympatií, skvělým výkonem a chytlavými písněmi všechny přítomné okamžitě získali.

20240519 141210 ii 59c1e

Foto: Věznice Nové Sedlo

Publikum po celou dobu tleskalo, zpívalo a tančilo do rytmu, což vyvolalo nadšení i u muzikantů. Hodina utekla jak voda, a když kapela chtěla opustit pódium, tak si publikum vynutilo několik přídavků. Vystoupení ve všech zanechalo nezapomenutelný zážitek. Odsouzené ženy odcházely rozesmáté a v pohodové náladě, která se přenesla na celou ubytovnu.

Snad toto vystoupení přispěje k jejich zamyšlení, že život mimo vězení je mnohem bohatší a pestřejší a udělají vše, aby se již nikdy do výkonu trestu nevrátily.

eko

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru