Jan Alinč. Foto zdroj: FCB HC Verva Litvínov
Louny

Louny - Narozeniny dnes, tedy 27. května, slaví bývalý skvělý útočník Jan Alinč! Rodák z Loun nastupoval v černožlutých barvách HC Verva Litvínov od mládežnických kategorií.
  

V nejvyšší soutěži odehrál za Litvínov 357 soutěžních zápasů s bilancí téměř bodu na utkání. S 308 kanadskými body za 128 branek a 180 asistencí je na 15. místě historických klubových tabulek. V letech 1991 a 1996 získal s tehdejším Chemopetrolem stříbrné medaile. V roce 1994 si zahrál na olympijských hrách v Lillehammeru, kde český výběr obsadil páté místo. Později si zahrál ve Finsku, ve Švédsku a v Německu.

V české nejvyšší soutěži prošel kromě Litvínova také Slavií a Karlovými Vary, zahrál si za Ústí nad Labem, aktivní hráčskou kariéru končil v Mostě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru