Foto: RŽ
Louny

Žatec – Slavnostní vernisáž výstavy obrazů „Svět airbrush“ Alice Art a Tomiho Reidy v žatecké Galerii U Radnice v sobotu 16. 3. 2024 zahájil pozounista Jan Kranda a organizátoři Spolku rodáků a přátel města Žatce přivítali místostarostku města Jaroslavu Veselou.

Ta v úvodu také vyzdvihla činnost galerie, která poskytuje výstavní prostor renomovaným, ale i začínajícím výtvarníkům a jejich různorodým činnostem a technikám. Právě obrazy vznikající nanášením barvy proudem vzduchu uváděných autorů vybočují z tradičních zvyklostí. To ocenilo a zajímalo se na 50 Žatečanů, ale i návštěvníků z Chomutova, Mostu nebo Prahy.

Žatečan Tomi Reida s Alicí Art z Valašska zde společně vystavují přes 40 rozmanitých obrazů, ale Tomi expozici doplnil také pomalovanými motorkářskými helmami i jím ilustrovanou knihou žateckého spisovatele Aldy Stroukala.

V průběhu vernisáže odpovídal Tomi i na dotazy návštěvníků. Mj. se dozvěděli, že tento autor realistických a nevšedních obrazů s technikou airbrush je vlastně malující cukrář, který v Žatci vyzdobil velkoplošnými kresbami i mnoho hospůdek i barů, ale také upekl a ozdobil stovky dortů. Titul mistra ČR Cukrář v roce 2014 získal spolu další žateckou cukrářkou Kateřinou Podanou.

Výstava obrazů „Svět s airbrushem“ v žatecké Galerii U Radnice potrvá do 20. 4. 2024.

Text a foto: rž

FOTO

1803vystava2 30014

1803vystava3 21bfa

1803vystava4 f207a

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru