Dělostřelecká mina. Ilustrační foto: Policie ČR
Louny

Lounsko - Policista integrovaného operačního střediska přijal v úterý 16. ledna kolem třetí hodiny odpoledne na lince tísňového volání 158 oznámení o nálezu předmětu připomínající munici. Munici nalezl muž při přehrnování usazenin v rybníce v obci Libořice na Žatecku.

"Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení Žatec a oznamovatele poučil, aby do příjezdu policistů s předmětem nijak nemanipuloval. Přivolaní policisté místo nálezu zajistili a vyžádali součinnost policejního pyrotechnika. Přivolaný pyrotechnik potvrdil, že se jedná o nevybuchlou munici, konkrétně o dělostřeleckou minu ráže 82 milimetrů," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Nalezenou munici pyrotechnická služba zajistila a převezla k dalšímu opatření a likvidaci.

Co dělat, když naleznete nevybuchlou munici?

  • s nalezeným předmětem, nebo podezřelou municí nikdy nemanipulujte
  • nález označte a oznamte policii
  • zajistěte nález tak, aby k němu nebyl možný přístup dalších osob
  • vyčkejte příjezdu policie a dalších odborníků - psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin, pyrotechnika a dalších policistů (pyrotechnici ke každému nálezu přistupují tak, jako by šlo o nebezpečný nález a musejí zachovávat pravidla bezpečnosti, aby nedošlo k explozi)
  • respektujte vyznačený bezpečný prostor pro práci policistů a pyrotechnika (na místech, kde nehrozí nebezpečí osobám ani poškození majetku, jsou nálezy likvidovány na místě. V ostatních případech je nález odvezen na bezpečné místo, kde je odborně zneškodněn)
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru