Foto: Věznice Nové Sedlo
Louny

Nové Sedlo - Úspěšná spolupráce věznice a obce přináší prospěch oběma stranám. Již třetí zakázku převzal starosta Obce Braňany Petr Škanta . Jednalo se o pergolu, jejíž součástí byly dřevěné lavice a stoly.

Tato „multifunční pergola“ bude sloužit, jak sdělil starosta pro kulturní akce, svatby, nebo jen pro posezení a odpočinek obyvatel obce. Petr Škanta připomněl i úspěšné předešlé projekty, kdy odsouzení vyrobili mobiliář do hřbitovní kaple a vstupní dveře. Zásluhou odsouzených a pochopení vedení věznice byla kaple otevřena široké veřejnosti. Další společnou akcí byla pomoc věznice při vybavení bývalé márnice, kterou obec přeměnila v mini muzeum obce. Opět odsouzení potvrdili, že práci se dřevem umí. Vyrobili sedm vitrín a dva stoly pro umístění exponátů. Materiál na všechny vyrobené produkty zajistila kompletně obec. Věznice přidal šikovné ruce odsouzených a um vychovatelů ing.Josefa Michla a Alexandra Musila, kteří jsou "dobrými patrony" aktivit truhlářské dílny.

Výrobky z truhlářské dílny, nejen přispívají k dobrému jménu věznice u veřejnosti, ale pomáhají prostřednictvím předaných darů doplnit strojní vybavení dílny. Starosta obce Petr Škanta poděkoval věznici za perfektně odvedenou práci a vyslovil přesvědčení, že věznice neodmítne pozvání obce na slavností otevření a zpřístupnění veřejnosti mini muzea, ale i pergoly.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru