Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Psychických problémů u dětí a mládeže stále přibývá. Včasná odborná pomoc má zásadní význam při prevenci zhoršení situace u dítěte a zabránění myšlenkám na sebevraždu.

Centrum duševního zdraví v Terezíně, provozované organizací Naděje, ročně pomůže 70 dětem a dospívajícím. Vzhledem k vysoké poptávce po službě otevře Naděje na začátku roku 2024 další dvě nová Centra v Chomutově a Žatci. Tímto rozšířením ročně zlepší život 150 dětem a jejich rodinám, které by jinak čekaly na odbornou podporu až půl roku.

Naděje poskytuje bezplatnou podporu dětem a dospívajícím od 7 do 18 let. Nejvíce klientů má ve věku od 14 do 15 let. Jedná se o období, kdy teenageři hledají sami sebe a často se u nich vlivem různého napětí a stresu mohou objevit psychické problémy. Konkrétně je pomoc poskytována jak dětem, které již mají diagnostikováno duševní onemocnění, mají svého psychiatra, a jsou v procesu léčby, tak rovněž dětem, které jsou ohroženy tím, že by u nich mohlo propuknout duševní onemocnění. V obou případech je socioterapeutická podpora nabízena dítěti i rodičům, neboť náročná situace nezletilého se promítá do fungování celé rodiny.

U dětí se nejčastěji řeší následujícími problémy: poruchy osobnosti, sebepoškozování a sebevražedné tendence, poruchy příjmu potravy, deprese a úzkosti, závislost na sítích, šikana, poruchy chování či problémy se sexuální orientací.

Podpořte Centra Naděje a společně zajistěme včasnou a kvalitní pomoc dětem s bolavou duší: www.darujme.cz/detskaduse.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru