Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Preventivní vzdělávací program pro žáky gymnázia, kteří se budou s největší pravděpodobností učit řídit motorové vozidlo v autoškole, uspořádalo včera město Žatec, konkrétně Odbor dopravně správních agend městského úřadu, ve spolupráci se společností BESIP pro čtyři třídy Gymnázia Žatec.

Během čtyřhodinového dopoledního bloku se třídy střídaly u čtveřice výkladů. Jeden zajistila právě společnost BESIP, jejíž krajský koordinátor Milan Stehlík studentům mimo jiné představoval statistiky dopravních nehod v různých souvislostech. Další poznatky z praxe popisovali příslušníci Police ČR, konkrétně z dálničního oddělení v Postoloprtech, zástupci Hasičského záchranného sboru ze žatecké stanice a také profesionální záchranáři. Ti žákům ukazovali i některé pomůcky, s nimiž pomáhají zachraňovat u dopravních nehod.

Projektový den s názvem „Nultá hodina autoškoly“ měl za cíl především upozornit budoucí řidiče a řidičky na nebezpečí, problémy, ale i legislativní pravidla a novinky, které jsou spojené se silniční dopravou. Hlavním smyslem celého projektu je prevence, právě proto ji Gymnázium Žatec podpořilo.

„Akce tohoto typu, vzhledem k tomu, jak neustále rostou počty aut a že jde převážně o budoucí řidiče, jsou potřebné. Podporujeme je stejně jako primární prevenci proti nežádoucím jevům, protože je lepší řešit problémy preventivně a v předstihu, než se později potýkat s následky, které mohou být často i tragické,“ vysvětlil ředitel žateckého gymnázia Miroslav Řebíček, proč preventivní akci pod záštitou společnosti BESIP škola podpořila a pomohla zorganizovat v rámci výuky.

Společnost BESIP preventivní projektové dny pořádá v průběhu letošního roku po celém Ústeckém kraji a zaměřuje se právě na střední školy a studenty ve věku od 15 do 19 let.

Projektového dne se zúčastnili:

SO BESIP Ministerstva dopravy,

Policie ČR Ústeckého kraje - oddělení tisku a prevence Most,

Policie ČR Ústeckého kraje - dálniční oddělení Postoloprty,

ZZS Ústeckého kraje - Tiskový mluvčí ÚK a posádka ZZS ÚK,

HZS Ústeckého kraje

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru